Начало Здравна медиа Здравни новини За шеста поредна година ще има профилактични прегледи за рак на устната кухина във Варна

За шеста поредна година ще има профилактични прегледи за рак на устната кухина във Варна

За шеста поредна година ще има профилактични прегледи за рак на устната кухина във Варна - изображение

Във Варна ще се проведе информационно-профилактичната кампания „Ако се съмняваш, провери“, която е по повод борбата с рака на устната кухина. Тя ще бъде на 12 и 13 ноември и ще се състои в две части – раздаване на брошури и флаери и безплатни профилактични прегледи.

Организатор на инициативата е местната Асоциация на студентите по дентална медицина със съдействието на варненските Асоциации на студентите по фармация и на студентите по медицина, както и с помощта на Студентски съвет, Катедрата по орална и лицево-челюстна хирургия и ръководствата на Факултета по дентална медицина и Медицински университет – Варна.

На 13 ноември от 13 до 15 ч. ще се проведат безплатните прегледи за профилактика на устната кухина. Те ще се извършат във Факултета по дентална медицина в кабинет 208 и в УМБАЛ „Св. Марина“ в кабинет 928 от 12 до 15 ч.

Всеки, който желае да получи повече информация или да се запише за участие в кампанията, може да се обади на тел. 089 555 6972 и 089 678 7758.

Организаторите отчитат като успешни ноемврийските кампании за профилактични прегледи на устната кухина, тъй като резултатите от традиционните им провеждания през годините показват, че се увеличава броят на консултиралите се хора. А превенцията е стъпка към победата над рака.

По статията работи: Ирина Тенева
Източник: МУ – Варна
Снимка: uchilishta.guide-bulgaria.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниИсторияЗдравни съветиНормативни актовеЛюбопитноСнимкиЛайфстайлПатологияАлт. медицинаЛеченияАнкетиБотаникаФизиологияИзследванияКлинични пътеки