Начало Здравна медиа Здравни новини Здравните инспектори ще получат увеличението на заплатите си

Здравните инспектори ще получат увеличението на заплатите си

Здравните инспектори ще получат увеличението на заплатите си - изображение

Здравното министерство търси начин, благодарение на който заплатите на здравните инспектори да се повишат. Това е възможно, защото бюджетът на здравните инспекции е завишен с пет милиона лева.

Проблемът е в начина, по който се начисляват заплатите, а в случая това става чрез регламент, според който държавните служители получават увеличение съобразено с атестационната оценка. Именно тя води до завишаването им само от 5% до 10%. Вариантът, който МЗ обмисля, е тези 18% да бъдат взети под формата на допълнително материално стимулиране.

Такъв е резултатът от срещата на представители на протестиращите със заместник здравния министър Бойко Пенков, според когото от ведомството ще направят опит за промяна на начините, по които се получава и допълнително стимулиране. Идеята е най-големите суми да не отиват за ръководителите, а за работещите. Според заместник-здравния министър ще бъде изготвен анализ за структурата на РЗИ. Ако се окаже, че броят на ръководителите е твърде голям, най-вероятно ще настъпят промени.

По статията работи: Гергана Караилиева
Източник: mh.government.bg
Снимка: politika.bg

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСоциални грижиИсторияЛюбопитноЛайфстайлНормативни актовеОрганизации