Начало Здравна медиа Здравни новини Здравните инспектори ще протестират навръх празника си утре

Здравните инспектори ще протестират навръх празника си утре

Здравните инспектори ще протестират навръх празника си утре - изображение

Служители на Здравните инспекции в цялата страна ще протестират в четвъртък, 15 март.

Протестите, организирани от двата синдиката, са свързани с ниското заплащане и с факта, че въпреки решението на здравното ведомство за увеличение на работните заплати с 15% от януари това все още не се е случило.

И независимо от информацията на МЗ, че служителите ще получат увеличението, което ще бъде 17%, а не 15%, с мартенските заплати, работещите в Регионалните здравни инспекции в страната са взели решение да изразят своето мнение с надеждата, че гласът им ще бъде чут.

Мирният протест, който се провежда в Деня на здравния инспектор, ще насочи вниманието към проблемите в сектора. На първо място това е ниското заплащане. Става ясно, че една немалка част от хората в системата получават минимална работна заплата. В същото време много от служителите не вярват, че 15 или 17 процента ще окажат реално влияние и ще повишат стандарта им на живот.

От ниското заплащане произтича и другият сериозен проблем, свързан с липсата на мотивация на специалистите. Голяма част от квалифицираните служители напускат, а това ще провокира проблеми в сектора.

По статията работи: Гергана Караилиева
Източник: bnr.bg
Снимка: infos.emploipublic.fr

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСоциални грижиАнкетиЛайфстайлЛюбопитноОрганизацииНормативни актовеСнимки