Начало Здравна медиа Здравни новини Здравният министър разговаря с протестиращите медицински сестри

Здравният министър разговаря с протестиращите медицински сестри

Здравният министър разговаря с протестиращите медицински сестри - изображение

Медицински сестри протестираха днес пред здравното министерство. На един от плакатите, който те издигнаха, беше написано „Днес подкрепете нас, за да има утре кой да се грижи за вас“. И това е може би най-доброто обобщение на ситуацията, защото сестри, фелдшери, акушерки и лаборанти са категорични, че ако системата не се промени, те ще я напуснат.

протест на медицинските сестри

Министър Кирил Ананиев проведе среща с представители на протестиращите и отново заяви, че всички болници са получили разчетите със средствата, които ще получат от НЗОК, както и за допълнителната сума от 30 000 000 лв. Сега идва ред на ръководствата им, които съвместно със синдикатите да постигнат съгласие за увеличаването на работните заплати.

Здравият министър пое ангажимента да съдейства това да стане бързо. Той се договори с представителите на протестиращите това да стане до двадесет дни и ги увери, че ще проведе срещи с директорите на държавни болници, а когато е нужно ще разговаря и с общински кметове.

Преди това министър Ананиев каза пред журналисти, че специалистите по здравни грижи имат основания да са недоволни. Според него в много голяма част от лечебните заведения е напълно възможно разпределението да се направи така, че стартовата заплата на сестрите да бъде 900 лв.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: mh.government.bg
Снимка: bnr.bg, mh.government.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниИсторияСнимкиСоциални грижиЛайфстайлЛюбопитно