Начало Здравна медиа Здравни новини Здравното министерство обяви нова обществена поръчка за ваксините

Здравното министерство обяви нова обществена поръчка за ваксините

Здравното министерство обяви нова обществена поръчка за ваксините - изображение

Министерството на здравеопазването обяви нова обществена поръчка за ваксините, които нямат доставчици от първия опит. Поръчката е на стойност 3,25 милиона лева с ДДС. Включени са нужните бройки от 4-валентната ваксина – срещу тетанус, дифтерия, коклюш и полиомиелит, както и ваксини срещу коремен тиф и бяс.

По-голямата част от сумата за поръчката е предвидена за 4-компонентната ваксина, която се поставя на децата на 6 - годишна възраст според националния имунизационен календар. Общо 120 хиляди бройки са предвидените, като доставката ще бъде разпределена по месеци от 25 и 35 хиляди броя до края на годината.

Крайният срок за офертите е 1 юни. Тогава ще стане ясно дали ще има доставчици за пълния капацитет от ваксини, отговарящи на националния имунизационен календар за годината.

Набавянето на ваксини е ежегоден проблем за страната. По този повод тази година служебният кабинет предложи нормативни промени за подписване на дългосрочни договори с производители, както и създаването на 30-процентов държавен резерв.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: novini.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ИсторияНовиниСоциални грижиСнимкиЛеченияВидеоЛюбопитноАнкетиАлтернативна медицинаЗдравни съветиТестовеНормативни актовеЛайфстайл