Начало Здравна медиа Здравни новини Здравното министерство обявява поръчка за доставка на лекарства за СПИН, туберкулоза и наркозависимости

Здравното министерство обявява поръчка за доставка на лекарства за СПИН, туберкулоза и наркозависимости

Здравното министерство обявява поръчка за доставка на лекарства за СПИН, туберкулоза и наркозависимости - изображение

Министерството на здравеопазването обяви обществена поръчка за доставка на медикаменти за СПИН, наркозависимости с метадоново лечение и туберкулоза. Тя е на стойност 21 389 532 лв. без ДДС и договорените количества трябва да стигнат до февруари 2019 г. Този вид лекарства не попадат в задължителното здравно осигуряване и затова не се поемат от НЗОК.

По-голямата част от сумата е предназначена за препарати за лечение на СПИН и възлиза на 20 294 609 лв. За метадоновата програма са малко повече от 346 000 лв., а за 5-те препарата, използвани за терапия при туберкулоза, са предвидени 749 000 лв. без ДДС.

В обществената поръчка са включени най-съвременните лечения при ХИВ, генерични лекарства и комбинации от няколко медикамента за лечение на придружаващи ХИВ заболявания. Това са бъбречни и чернодробни увреждания, както и хепатит В.

Кандидатите, които ще участват в обществената поръчка, трябва да отговарят на определени условия. Необходимо е да притежават разрешение за производство, внос на лекарства или за търговия на едро. Заявления се подават до 13 февруари.

Фирмите, които ще кандидатстват в търга за доставка на лекарства по метадоновата програма, трябва да са лицензирани по Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите. Те трябва да си подготвят и 3 на сто от стойността на договора като гаранция.

Здравното ведомство ще обяви обществена поръчка и за доставка на радиоактивни лекарствени продукти, радионуклидни генератори, прекурсори и китове, както и радиофармацевтици за тази година. Сумата, на която ще възлиза поръчката, е 2040 812 лв. без ДДС. Ценовите предложения трябва да се подават до 12 февруари.

По статията работи: Ирина Тенева
Източник: trud.bg
Снимка: kish.edu

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛюбопитноМикробиологияНовиниИсторияТестовеЛайфстайлАлт. медицинаИнтервютаОрганизацииЗдравни проблемиНормативни актовеЛеченияИзследванияСоциални грижиБотаникаСнимкиЗдравни съветиСпециалистиАнкетиПроизводителиАптекиРецептиКлинични пътекиОткритияНаправления в медицинатаГеография