Начало Здравна медиа Здравни новини Здравното министерство подготвя масови финансови проверки по болниците

Здравното министерство подготвя масови финансови проверки по болниците

Здравното министерство подготвя масови финансови проверки по болниците - изображение

Здравното министерство подготвя масови финансови проверки по болниците. Днес се очаква министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, министърът на вътрешните работи Валентин Ралев и главният прокурор Сотир Цацаров да представят информация за предстоящите проверки относно ефективното разходване на средства за болнична помощ в здравните заведения. Освен здравните власти се очаква да се включат МВР и прокуратурата.

Спешните мерки се предприемат по повод спецоперация от преди два дни, чрез която бе разкрита група за паралелен износ на лекарства. Медикаментите са били предназначени за български пациенти, заплатени от касата, но изнесени в чужбина.

Заедно с тази схема е установен и вносът на оригинални лекарства на световни производители от Турция, които са преопаковани и изнасяни за страните от ЕС.

Към момента властите не упоменават имената на болниците, от които са изнасяни нерегламентирано лекарства и засега няма арестувани и обвинени. Разпитите и разследването продължават.

Счита се, че печалбата за фирмите в незаконните схеми възлиза на около 90 милиона лева.

По статията работи: Велина Неделчева
Източник: nova.bg
Снимка: financialtribune.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛайфстайлЛюбопитноСоциални грижиЗдравни съветиИсторияНормативни актовеЗаведенияСнимкиКомпании и организацииОрганизацииИнтервютаКлинични пътекиАптекиАнкетиЛечения