Начало Здравна медиа Здравни новини Зъбната профилактика при децата е много успешна

Зъбната профилактика при децата е много успешна

Зъбната профилактика при децата е много успешна - изображение

Профилактиката на денталните заболявания при децата у нас работи отлично и е успешна. Това беше отчетено по време на форум, посветен на изпълнението на националната програма, за която всяка година здравното министерство отделя почти милион и половина лева.

Бяха изнесени данни, според които са прегледани над сто хиляди деца. Силанти са поставени на почти триста хиляди детски зъбчета. През 2017-а от процедурата са се възползвали 13 500 деца.

По-доброто дентално здраве е в основата на усилията, които полагат стоматолозите, съсловната им организация и здравните власти. Всички те са убедени, че информираността е определяща и затова за една година са организирали и провели осемдесет кръгли маси във всички райони на страната.

От представената информация стана ясно, че с по-здрави зъби и с по-малко кариеси могат да се похвалят малчуганите до 12 години. По-зле стоят нещата при момчетата и момичетата на възраст между 16 и 18 години.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: mh.government.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЗдравни съветиЛюбопитноСоциални грижиОрганизацииИсторияСпортЛеченияНормативни актовеХранене при...ИнтервютаСнимкиНаправления в медицинатаЛайфстайлАлт. медицинаИзследванияБотаникаСпециалистиЗаведенияПроизводители