Начало Здравна медиа Здравни новини Извадиха огромен тумор от мъж в УМБАЛ Пловдив

Извадиха огромен тумор от мъж в УМБАЛ Пловдив

Извадиха огромен тумор от мъж в УМБАЛ Пловдив - изображение

В УМБАЛ “Пловдив“ оперираха 58-годишен мъж от Северна България и извадиха от него 20-сантиметров тумор. Образуванието било обхванало целия малък таз и затова трима лекари работили около 4 часа, за да го отстранят и да изчистят метастазите, които били стигнали дори лимфните възли.

Според д-р Димитър Шишков, началник на Клиниката по урология към УМБАЛ “Пловдив“, туморът е достигнал такива размери, защото мъжът 2 г. не е получил адекватно лечение от болниците, в които е ходил. Били са му правени малки ендоскопски операции, за да се усвоят пари от клинични пътеки и затова той е загубил ценно време.

В момента за живота на пациента няма опасност, запазени са съдовете, които захранват долните крайници, и болният ще бъде подложен на химиотерапия. При него не е било възможно да се използва методът на проф. Щрудер от Берн, при който пикочен мехур, пострадал от рак, може да се замени с нов от тънките черва на самия пациент. Заболяването при 58-годишния мъж е било твърде напреднало и хирурзите не са успели да го приложат. Статистиката показва, че след подобна интервенция още 18 години е продължителността на живота на болните, които имат нормално ежедневие без катетри. Д-р Шишков споделя, че повече от 380 души са спасени чрез този метод в пловдивското лечебно заведение.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: shutterstock.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛюбопитноЛеченияКлинични пътекиСпециалистиСнимкиПатологияЛайфстайлАлтернативна медицинаХранене при...Здравни съветиМедицински изследванияИсторияБотаникаНормативни актовеЗаведенияПсихологияИнтервютаАнкетиОбразованиеСпорт и туризъмАптекиОрганизации