Начало Здравна медиа Здравни новини Известен онколог ще дава безплатни консултации отново в страната ни

Известен онколог ще дава безплатни консултации отново в страната ни

Известен онколог ще дава безплатни консултации отново в страната ни  - изображение

На 15 и 16 юни в София доц. д-р Дарда Байрактар ще дава безплатни консултации на пациенти. Той е специалист по хематология и медицинска онкология и в областта на костно-мозъчните трансплантации, както и в случаите на не напълно съвместим донор. Лекарят посещава България отново по покана на Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“.

На вниманието на доц. Байрактар в момента в неговата работа са тумори на пикочния мехур, на дебелото черво и простатата, както и левкемия, миелом и лимфом. Специализирал се е в хаплоидентичните трансплантации, които доскоро са били смятани за много рискови. С възхода на медицинските технологии те вече не са толкова опасни. Специфичното при за тях е, че се правят на пациенти, които нямат подходящ донор и получават орган от своите родители или деца.

По думите на доц. Байрактар, научните проучвания показват, че използването на циклофосфамид след трансплантация дава по-добри резултати, отколкото употребявания преди това метод на Т-клетъчно изчерпване. Затова сега в практиката се предпочита предимно първият метод.

Пациентите с онкологични заболявания, които искат да направят безплатна консултация с турския специалист, могат да се запишат предварително на телефони 0879 977 401 и 0879 977 402.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: „Медикъл Караджъ“

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛюбопитноОрганизацииКлинични пътекиЛеченияИсторияНаправления в медицинатаСпециалистиНаучни публикацииВидеоЗаведенияНормативни актовеАлтернативна медицинаМедицински изследванияПсихологияСоциални грижиПрезентацииЗдравни съветиСнимкиЛайфстайлДиетиИнтервютаХранене при...БотаникаАнкети