Начало Здравна медиа Здравни новини Изделия, произведени от хора с увреждания, ще имат отличителен знак

Изделия, произведени от хора с увреждания, ще имат отличителен знак

Изделия, произведени от хора с увреждания, ще имат отличителен знак - изображение

Върху изделия, произведени от хора с увреждания, ще се поставя специален знак, информиращ за това. Така купувачите на продуктите ще подпомагат реализирането на тези в неравностойно положение на трудовия пазар.

Логото ще бъде представено за първи път на изложение в Пловдив, където ще бъде показано производството на над 100 социални предприятия. То е учредено от Агенцията за хората с увреждания и освен че ще обозначава изделията, произведени от тях, ще бъде поставяно и до знаците на фирми, които предоставят услуги за хората в неравностойно положение.

Минчо Коралски, изпълнителен директор на Агенцията, гарантира, че всяка фирма, която използва знака “Произведено в България от хора с увреждания“, е регистрирана в поверената му институция.

На изложението в Пловдив, което започва днес и е до 2 април, посетителите ще могат да разгледат продуктите на 100-те социални предприятия, които са от дрехи, обувки и храни до приложни изкуства, реклама и уеб дизайн. Повечето от тях работят за износ и са на много високо ниво.

В България хората с увреждания в активна възраст са над 280 000. Като в тази бройка не влизат тези с под 50% намалена работоспособност. Статистиката показва, че от тях работят само 10%, като повечето от хората в неравностойно положение крият информация за заболяването си, защото смятат, че няма да бъдат наети.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: m.netinfo.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниНормативни актовеЛайфстайлЛюбопитноПсихологияИсторияСоциални грижиЛеченияОрганизацииАлтернативна медицинаОбразованиеЗдравни съветиСпортКлинични пътекиБотаникаСпециалисти