Начало Здравна медиа Здравни новини Има опасност спешното отделение на асеновградската болница да бъде закрито

Има опасност спешното отделение на асеновградската болница да бъде закрито

Има опасност спешното отделение на асеновградската болница да бъде закрито - изображение

Спешното отделение на МБАЛ - Асеновград е заплашено от закриване. Засега то не покрива новите изисквания, които въведоха от Министерството на здравеопазването.

За да бъде изпълнен стандарта "Спешна медицина", към отделението трябва да бъде разкрито ново звено по ортопедия и травматология. Част от другите условия са да се създаде център по кръвопреливане, да се разшири площта на стационара и да се увеличат местата за спешен прием на пациенти от 3 на 6. Ръководството на болницата трябва да реши как да се удвоят медицинските екипи и броя на леглата в звеното за наблюдение.

Срокът, който е даден, за да се покрият всички изисквания, е една година. Мнението на управителя на МБАЛ - Асеновград д-р Иван Червенков е, че е невъзможно за толкова кратък период да се изпълнят законовите промени.

Ръководителят на лечебното заведение е депозирал докладна записка до Общинския съвет на Асеновград с настояване местните депутати да определят как Спешното отделение да продължи работата си.
Звеното е отворило врати преди 7 години. За последната година то е обслужило повече от 8000 пациенти. Техните прегледи са били за сметка на болницата и възлизат на 250 000 лв.

По статията работи: Ирина Тенева
Източник: actualno.com
Снимка: zdravencatalog.com

 

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛюбопитноИсторияЗаведения