Начало Здравна медиа Здравни новини Инжекция витамин С помага в борбата с ракови образувания

Инжекция витамин С помага в борбата с ракови образувания

Инжекция витамин С помага в борбата с ракови образувания - изображение

Широко разпространеният и достъпен витамин С може да помогне в борбата с ракови образувания, информират специалисти от университета Айова, САЩ.

Учените са установили, че след вътрешно инжектиране на витамин С в организма, той лесно се разделя, създава добре познатия воден прекис – разновидност активен водород, повреждащ тъканите и ДНК-то. По този начин клетките на злокачествен тумор значително по-лошо се справят с процесите на премахване на водороден прекис, отколкото здравите клетки.

Интравенозният прием на витамин С, изключвайки традиционно метаболизма на стомашно-чревната система, води до увеличаване нивото на витамина в кръвта със 100-200 пъти повече, отколкото при перорален прием. Водородният пероксид прониква в туморните клетки и ги унищожава, което представлява ефективна стратегия за лечение на рак.

Това позволява да се обясни по какъв начин високото ниво на витамин С, използвано в клинични изследвания, не нанася никакви повреждания на нормалната тъкан, но е поврежда увредената тъкан.

Изследователите са въздействали с инжекции от витамин С на панкреатични туморни клетки и ракови клетки на белите дробове в съчетание с традиционни конвенционални лекарства в рамките на химиотерапии или с облъчване.

Оказало се е, че ензимът каталаза е отговорен за отстраняването на водородния прекис, генериран от витамин С. Клетки с ниско количество каталаза са по-уязвими към нараняване и смърт под въздействието на витамин С. При раковите клетки се наблюдава недостиг на каталаза.

Изследването е публикувано в Redox Biology.  

Снимка: rejugenics.com.br

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниИсторияБотаникаЛюбопитноЛайфстайлЗдравни съветиЛеченияАнкетиАлтернативна медицинаМедицински изследванияНормативни актовеКлинични пътекиСнимкиСъставкиФизиологияХранене при...СпортЕ-тата в храните