Начало Здравна медиа Здравни новини Инициатива ще помага на хората да борят стреса през целия месец април

Инициатива ще помага на хората да борят стреса през целия месец април

Инициатива ще помага на хората да борят стреса през целия месец април  - изображение

През месец април над 200 клуба, специалисти, терапевти, доктори и артисти ще участват в най-мащабната инициатива, посветена на борбата срещу стреса. Организатори са Емилия Крушков, основател на Център за управление на стреса „Серенити“, и Тоня Благоева, създател на Център „Терапи Боуен“.

В цялата страна ще бъдат организирани над 400 събития, които ще предложат на хората информация и начини за контролиране на бича на века. Инициативата е наименувана „Месец, посветен на справянето със стреса“ (Stress Awareness Month 2018) и ще включва антистрес терапии, безплатни консултации от психолози за социални, здравни и педагогически специалисти, боуен, йога, антистрес хранене, театрални постановки, семинари и лекции, солни терапии и много други.

Двете дами се заемат с предизвикателството по организацията заради многобройните хора, които страдат от болести, породени от стреса и често не са запознати с опасностите, които той може да причини. Повечето от тях не знаят, че има много начини, чрез които да се справят с проблема. Затова по-голямата част от събитията са създадени специално за инициативата и са безплатни.

„Месец, посветен на справянето със стреса“ започва на 1 април от 17,30 ч. в Пловдив, а на 2 април е официалният му старт и в столицата с театралната постановка „Приятно ми е, Ива!“ от 19,30 ч. Повече информация за събитията и местата, на които ще се провеждат, можете да откриете на nenastresa.com.

По статията работи: Ирина Тенева
Източник и снимка: nenastresa.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ПсихологияСоциални грижиЗдравни съветиЛюбопитноХранене при...НовиниЛайфстайлАлт. медицинаЛеченияСнимкиСпортБотаникаТестове