Начало Здравна медиа Здравни новини Иновативни образователни платформи за деца, страдащи от аутизъм и дислексия, ще бъдат представени в София

Иновативни образователни платформи за деца, страдащи от аутизъм и дислексия, ще бъдат представени в София

Иновативни образователни платформи за деца, страдащи от аутизъм и дислексия, ще бъдат представени в София - изображение

Европейският център по невронауки организира представянето на две иновативни за България образователни платформи. Те ще бъдат представени на 10 март в столицата пред представителите на образователното ведомство, учители, родители, деца и различни неправителствени организации.

Това, което е ново за България, се прилага повече от 25 години в Америка, Англия и Германия. През 2010 г. започва приложението им в Австралия.

Първата иновация се нарича Neuro Therapy и е предназначена за терапия на деца, които страдат от аутизъм, дислексия, хиперактивност и разстройство на слуховата обработка. Другата, която се казва Neuro English, е предназначена за обучение по английски език.

И двете образователни платформи са създадени преди 30 години от професори от университетите в Кеймбридж, Рутгърс и Портланд. Водеща в екипа е фигурата на неврологът проф. д-р Майкъл Мерзеник, който заедно с колегите си Уилям Дженкинс, Паула Талал и Стивън Милър променя живота на много деца с проблеми. Това става благодарение на общата работа на изследователите, която доказва, че основните когнитивни процеси, влияещи на говорните и езикови проблеми, могат да бъдат както идентифицирани, така и подобрени.

Организаторите смятат, че въвеждането на тези образователния платформи ще помогне за подобряването на качеството на образование у нас.

По статията работи: Гергана Караилиева
Източник: neuro-english.eu
Снимка: rtl.fr

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Здравни съветиПсихологияНовиниСоциални грижиАлт. медицинаЛюбопитноОрганизацииЛайфстайлВидеоХранене при...ИсторияСпортИнтервютаСнимки