Начало Здравна медиа Здравни новини Инфекциозната клиника на ВМА организира безплатни прегледи

Инфекциозната клиника на ВМА организира безплатни прегледи

Инфекциозната клиника на ВМА организира безплатни прегледи - изображение

Екипът на Инфекциозната клиника на ВМА организира безплатни консултации и прегледи на хора, страдащи от инфекциозна мононуклеоза и други херпесни инфекции.

Специалистите припомнят, че херпесните инфекции се причиняват от голяма група от вируси, а клиничната им картина е твърде разнообразна. Симптомите, характерни за тях са повишаването на температурата, обриви, увеличаване на слезката, черния дроб и лимфните възли. Най-често болестите са инфекциозна мононуклеоза, херпес зостер, варицела, синдрома на хроничната умора и други. Заразата се предава чрез слюнка и други секрети, което води до бързото им разпространение. Лекарите са категорични, че разнородното им проявление, особеностите на лечението им и социалната им значимост изискват консултация от специалист.

За предстоящата инициатива на ВМА няма нужда от направление, а единствено предварителното записване на телефоните 02 92 259 89, 02 92 26125 от 8 до 14 часа.

Консултациите и прегледите започват на 25 и продължават до 27 април и ще бъдат от 10 до 14 часа в кабинет № 108 на Катедрата по инфекциозни болести.

По статията работи: Гергана Караилиева
Източник: vma.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСоциални грижиЛайфстайлЛюбопитноИсторияЗдравни съветиСнимкиНормативни актовеДиетиМикробиологияСпециалистиАлт. медицинаХранене при...ИзследванияЛеченияОрганизацииТестовеКлинични пътекиБотаникаНаправления в медицината