Начало Здравна медиа Здравни новини Инфекционист от ВМА е сред победителите в „За жените в науката“

Инфекционист от ВМА е сред победителите в „За жените в науката“

Инфекционист от ВМА е сред победителите в „За жените в науката“ - изображение

Д-р Магдалена Баймакова е една от трите стипендиантки на инициативата „За жените в науката“, организатори на която са Софийският университет, Юнеско и L'Oréal. Уникалната програма е насочена дамите, които със своята работа допринасят за преодоляването на предизвикателствата. Организаторите вярват, че жените в науката притежават сила, с която променят света.

Водени от тази идея българската Алма матер, международната организация и фирмата са отличили от създаването на програмата преди две десетилетия до днес на 3100 жени, посветили живота на науката, от 117 държави. У нас програмата започва да действа преди седем години.

Стипендиите са за учени в началото на своя път и се дават в помощ на кариерата им.

Стипендията, която спечели д-р Баймакова, конкурирайки се с над петдесет учени, е за реализирането на нейната разработка „Проучвания върху разпространението на Hepatitis E virus при кръвни донори в България“ и е от пет хиляди евро.

Стипендиантката е главен асистент в катедра „Инфекциозни болести“ във ВМА, от три години е и преподавател на в СУ. Автор е на над 60 научни публикации и една монография.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: vma.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Социални грижиНовиниЛайфстайлИсторияСнимкиЛюбопитноЛичностиНаправления в медицинатаОткритияОрганизацииАлт. медицинаГеографияЗдравни съветиХранене при...ПсихологияСпортТестовеПатологияФизиологияАнкетиКлинични пътекиНормативни актовеРецептиДиетиЛеченияСпециалистиБотаника