Начало Здравна медиа Здравни новини И УМБАЛ Александровска организира безплатни имунологични прегледи

И УМБАЛ Александровска организира безплатни имунологични прегледи

И УМБАЛ Александровска организира безплатни имунологични прегледи - изображение

Новооткритият Експертен център по редки болести – първични имунни дефицити към УМБАЛ “Александровска“ организира безплатни прегледи на хора с проблеми с имунната система от 24 до 28 април. Кампанията е със съвместното сътрудничество на Българската асоциация на хора с първични имунни дефицити и Международната фондация “Джефри Модел“.

Гражданите, които са над 18 години, трябва да се запишат предварително на тел. 0877 570 898 от 9 до 16 ч. Техните прегледи ще бъдат в консултативния кабинет на Клиниката по клинична имунология в сградата на Лабораторно-диагностичния блок на “Александровска“, на 2 етаж, от 11 до 14 ч.

Децата под 18 години ще бъдат приемани в Клиниката по педиатрия на болницата от 11 до 13 ч. Родителите могат да запишат часове след 20 април на тел. 02 923 03 57 между 8 и 15 ч.

Между 70 и 90% от болните с първичен имунен дефицит са недиагностицирани и именно заради недостатъчната информираност и неглижиране на проблема лекарите по клинична имунология от УМБАЛ “Александровска“ ще проведат семинар на 26 април от 12,30 до 14 ч. под мотото “Тествай, диагностицирай, лекувай“ в аудиторията на 28-ми ДКЦ. На него чрез конкретни медицински случаи ще се обсъдят затрудненията и особеностите при поставянето на диагноза и лечението на хора с имунен дефицит.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: medicalnews.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛюбопитноЗдравни съветиЗаболявания (МКБ)ПсихологияСпортЛеченияБотаникаИсторияСнимкиНормативни актовеФизиологияТестовеХранене при...Алтернативна медицинаОрганизацииДиетиЛайфстайлСпециалистиСоциални грижи