Начало Здравна медиа Здравни новини Кампания Бъди здрав предлага безплатни прегледи в Добрич

Кампания Бъди здрав предлага безплатни прегледи в Добрич

Кампания Бъди здрав предлага безплатни прегледи в Добрич - изображение

Община Добрич организира за втора поредна година кампания "Бъди здрав", посветена на 7 април - Световния ден на здравето. Инициативата включва различни прояви, които да приобщят жителите към по-здравословен начин на живот. Кампанията бе открита с хоров концерт и участието на детски хорови формации.

Програмата на кампанията включва няколко събития.

На площад Свобода ще бъде разкрит здравен пункт от 15:00 ч. до 17:00 ч., където жителите ще могат да измерят своето кръвно налягане, кръвна захар и телесна мазнина.

В ДКЦ 1 ще се проведат Дни на отворените врати. Безплатни прегледи за гръбначно изкривяване ще проведе д-р Иван Бончев в периода 13:30 ч. до 14:30 ч. Безплатно функционално изследване на дишането ще извърши д-р Борислав Желязков от 13:00 ч. до 14:00 ч.

Зумба празник "Зумба движение за здраве и настроение" ще приветства гостите на празника на площад Свобода от 17:00 ч.

В художествената галерия ще се проведе презентация по заявка "Хармонията на здравото тяло в гръцкото изкуство" от 17:00 ч. до 7 април.

Професионалната гимназия по туризъм предлага дегустация от 17:00 ч. на пл. Свобода на билкови тонус коктейли, приготвени от учениците на училището.

На площадката с фитнес уредите на площад Свобода ще се правят демонстрации и ще се предлагат съвети за здраво тяло и силен дух. Заниманията ще се от днес до 7 април в часовете от 10:00 ч. до 11:00 ч. и от 15:30 ч. до 16:30 ч.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: Pexels


5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛюбопитноЛайфстайлСоциални грижиИсторияЗдравни съветиСнимкиНормативни актовеСпорт и туризъмОбразованиеЗаведенияСпециалистиОрганизацииАптеки