Начало Здравна медиа Здравни новини Кампания за профилактика на диабета ще се проведе във Велико Търново

Кампания за профилактика на диабета ще се проведе във Велико Търново

Кампания за профилактика на диабета ще се проведе във Велико Търново - изображение

Медици ще измерват без заплащане кръвната захар на граждани в парк „Марно поле“ във Велико Търново. Инициативата ще започне от 15,30 ч. до 18,30 ч. и ще бъде само днес. Тя е организирана от фармацевтична компания, пациентската организация на диабетиците и от младежки доброволчески клубове. Данните показват, че в областта са регистрирани близо 15 000 души, болни от автоимунното заболяване.

Страдащите от диабет ще получат като подарък малък пакет тест ленти, а всеки, желаещ да се сдобие с глюкомер, може да го направи на преференциални цени.

Лекарите ще помагат със съвети как хората да избегнат това заболяване, а на страдащите от него как по-добре да контролират своето състояние, кои са най-подходящите хранителни режими. Също така ще дават консултации за най-новите тенденции в лечението на диабет.

По статията работи: Ирина Тенева
Източник: bnr.bg
Снимка: npr.org

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛеченияНовиниЛюбопитноСоциални грижиСпортЗдравни съветиИсторияОрганизацииХранене при...Нормативни актовеИнтервютаПатологияСнимкиЛайфстайлДиетиВидеоТестовеХрани и ястияАнкетиИзследванияБотаникаПсихологияКлинични пътекиЗдравни проблемиСпециалистиАлт. медицинаПроизводители