Начало Здравна медиа Здравни новини Кампания, посветена на грижата за венците, организират варненски студенти

Кампания, посветена на грижата за венците, организират варненски студенти

Кампания, посветена на грижата за венците, организират варненски студенти - изображение

И тази година членовете на Асоциацията на студентите по дентална медицина инициират кампания, посветена на грижата за венците. Целта на бъдещите стоматолози е да заострят вниманието на гражданите към проблемите с венците, но и да ги провокират към търсене на повече информация по важните теми, свързани с устната кухина.

Въпросът не е за подценяване, защото проблемите с венците са на второ място след тези на зъбния кариес. Затова и организаторите са решили в първия ден на кампанията, 11 март, да раздават подготвените от тях материали, но и да дават съвети, свързани с използването на средствата за промиване на устата, както и за начините, по които има възможност да се премахне напълно зъбната плака. Студентите ще показват и начините, по които трябва да четкаме зъбите си.

През втория ден, 12 март, понеделник, от 12 до 14,30 часа ще бъдат проведени безплатни профилактични прегледи. Всеки желаещ може да посети в тези часове кабинета във Факултета по дентална медицина.

Кампанията „Погрижи се да венците си!“ се реализира с помощта на варненския Медицинския университет.

По статията работи: Гергана Караилиева
Източник: mu-varna.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЗдравни съветиАлт. медицинаРецептиЛюбопитноСпорт и туризъмЛайфстайлБотаникаИсторияЛеченияСнимкиНормативни актовеСпециалистиЗаведенияИзследванияПроизводителиОрганизации