Начало Здравна медиа Здравни новини Карлово протестира

Карлово протестира

Карлово протестира  - изображение

Над 200 карловци се събраха днес пред сградата на местната болница, за да изразят своето недоволство от възможността акушеро-гинекологичното отделение да бъде закрито. Заедно бяха граждани и управляващи. Всички те поискаха нова държавна политика в сферата на общинското здравеопазване.

Кметът на община Карлово Емил Кабаиванов заяви пред множеството, че Административният съд в Пловдив е спрял заповедта на Районната каса, която е в основата на проблема. Независимо от факта, че болницата е сключила договор с касата в началото на май, месец по-късно със заповед на шефа на РЗОК в Пловдив е спряно финансирането на дванадесет клинични пътеки, а основната причина е липсата на втори анестезиолог.

Според председателя на Общинския съвет Теодор Шойлеков проявата днес е начин проблемът да бъде осветен. Лошата новина е, че диалог между институциите няма, а добрата, че след като има определение на съда, че заповедта е несъстоятелна, финансирането няма да спре до произнасянето на втора съдебна инстанция, заяви пред националното радио Теодор Шойлеков. Самият той е наясно, че това е временно решение на казуса, но смята, че до дни ситуацията ще се промени. Вече са водили разговори с управителя на здравното заведение д-р Христо Пелев и са поискали още на заседанието на местния парламент в края на август той да представи план за развитие, който включва и финансово оздравяване, и начин за привличане на специалисти.

Над 100 000 пациенти от седем общини обслужва карловската болница, а годишно в АГО се раждат близо 500 деца.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: karlovopress.com, bnr.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниИсторияЗаведенияЛюбопитноСнимкиСоциални грижиЛайфстайлНормативни актовеОрганизацииКомпании и организацииИнтервютаЗдравни съветиКлинични пътекиАптекиЛеченияАнкети