Начало Здравна медиа Здравни новини Касата одобри средствата за всяка група от лекарствените продукти

Касата одобри средствата за всяка група от лекарствените продукти

Касата одобри средствата за всяка група от лекарствените продукти - изображение

НЗОК одобри бюджетите на всяка от групите лекарства.

За основната група „А“, в която са включени лекарства за домашно лечение, които се назначават с протокол, сумата е малко над 435 000 000 лв. Здравноосигурителните са 422 656 000 лв., а останалите 12 349 835 лв. са от резерва. За групата „Б“ са отделени 295 023 279 лв.

За злокачествените заболявания и тези при кръвоизливи, застрашаващи живота, но и при спешни и инвазивни операции при хора с вродени коагулопатии, което е група „В“, са предвидени малко над 396 000 000 лв., от които 385 000 000 лв. са здравноосигурителните, а сумата от резерва е малко над 11 200 000 лв.

Здравната каса ще обобщава информацията за отпуснатото и отчетеното и сумата, която реимбурсира в края на всяко тримесечие.

Сред другите решение, които НЗОК взе, са още утвърдената стойност, до която ще заплаща за всяка група медицински изделия от 1 юни 2019 г. Приети са и изискванията за терапията при хроничен вирусен хепатит С в извънболничната помощ, както и броят на назначаваните специализирани медицински дейности и стойността на медико-диагностичните в първичната и специализираната извънболнична помощ за второто тримесечие на 2019-а.

С решението си надзорниците дадоха началото и на няколко процедури. Общо четири са обществените поръчки - за СОТ в обектите на касата, за интернет, за софтуерно осигуряване и за консолидационна платформа за базата данни. Беше одобрена и инвестиционната програма.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: nhif.bg
Снимка: pravatami.bg

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Социални грижиНовиниАнкетиНормативни актовеТестове