Начало Здравна медиа Здравни новини Класация отличи най-добрите болници за 2018-а

Класация отличи най-добрите болници за 2018-а

Класация отличи най-добрите болници за 2018-а  - изображение

Най-добрите болници за 2018-а бяха отличени по време на форум под същото мото. Инициатори на събитието са Българската болнична асоциация и Investor Media Group.

Основните показатели при оценяването бяха технология, персонал и качество на услугите, направленията – общо седем.
Старозагорската болница „Тракия“ е с две отличия – за ортопедия и за УНГ, в кардиологията е „Аджибадем сити клиник“.

УМБАЛ „Св.Марина“ във Варна е най-добра в педиатрията, а МБАЛ „Надежда“ в АГ.

За онкологията беше отличен Комплексният онкологичен център в Пловдив, а за хирругия „Аджибадем Сити Клиник болница Токуда“.

По време на форума председателят на БЛС беше категоричен, че е необходима нова рамка за финансирането на здравната система, но трябва да бъдат изготвени и критерии за качеството на медицинската услуга. Д-р Иван Маджаров заяви още пред участниците, че рейтингите на болниците са нужни единствено като отправна точка за лекарите къде предпочитат да работят. Каза, че от огромно значение е наличието на критерии, които да бъдат част от бъдещите класации. Наблюдението на процесите да е обективно и да обхваща всички етапи.

От своя страна проф. Никола Габровски подчерта значението на класациите по отношение възможността да стане ясно какво искат пациентите. Заместник-председателят на съсловната организация говори за мястото на лекаря и колко е важно информацията, която той дава да е ясна, разбираема, а стъпките в процеса на лечението да бъдат описани подробно

Сред другите послания от дискусията бяха изводите, че въпреки предизвикателствата, здравата система успява да отговори на нарасналите изисквания на обществото, че по-високото качество е възможно при наличието на конкуренция, че трябва да се работи усилено за навлизането на иновациите.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: БЛС, investor.bg
Снимка: bgonair.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

СпортНовиниЛайфстайлЛюбопитноСнимкиИсторияНормативни актовеЗаведенияКомпании и организацииОрганизацииИнтервютаКлинични пътекиСоциални грижиЗдравни съветиАптекиАнкетиЛечения