Начало Здравна медиа Здравни новини Конгресът по имунология събра български и чуждестранни учени

Конгресът по имунология събра български и чуждестранни учени

Конгресът по имунология събра български и чуждестранни учени - изображение

Организираният от Медицинския университет в Пловдив форум, посветен на едно от бързо развиващите се звена в медицинската наука – имунологията, събра над 150 наши и чуждестранни специалисти и 12 лектори от чужбина.

Голямото предимство на научното събитие е възможността специалистите да чуят и обсъдят помежду си най-новото в областта.

Пловдивският МУ не само е организатор, но и се включи като представи научната си дейност и показа проучванията по имунология, които се осъществяват в различните катедри. Сред представени теми бяха, посветените на автоимунитета, вродените дефицити както и ролята на различни молекули при постоперативните усложнения.

Имунологията присъства във всяка една от медицинските специалности, затова и учените представиха много и разнообразни теми, които вълнуват не само имунолозите.

Според един от лекторите, проф. Ханнес Стокингер от МУ във Виена, в България определено няма залежи на нефт и газ, но със сигурност има мозъци. Проф. Стокингер подчерта огромното значение на добрата база и условията за развитието на младите учени, за да останат те у нас и тук да продължи професионалното им развитие.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: МУ - Пловдив

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниМикробиологияИсторияИнтервютаФизиологияПсихологияНормативни актовеЗдравни съветиИзследванияСпециалистиЛюбопитно