Начало Здравна медиа Здравни новини Кредиторите на ловешката болница освободиха част от блокираните й средства

Кредиторите на ловешката болница освободиха част от блокираните й средства

Кредиторите на ловешката болница освободиха част от блокираните й средства - изображение

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев е провел разговори с кредиторите на ловешката болница с молбата да бъдат отблокирани сметките на лечебното заведение, в които има 800 000 лв. След проведените срещи в банковата сметка на МБАЛ „Проф. д-р П. Стоянов“ останали запорирани 80 000 лв., които ще бъдат използвани за разплащане с кредиторите. С парите, които се очаква да бъдат изплатени от НЗОК, ръководството ще покрие заплатите за септември и ще се закупят основни материали и лекарства, необходими за пациентите.

От Министерството на здравеопазването са изготвили план за оздравяване и преструктуриране на болницата. Надеждите са в рамките на 3 месеца лечебното заведение да заработи ефективно. През това време уговорката с кредиторите ще продължава да е в сила.

Същата схема ще се приложи и на други болници с 50% и повече държавно участие. Става въпрос за здравните заведения в Бургас, Видин, Стара Загора, Ловеч и други. Водят се разговори с кредиторите, правят се договорки с тях за срокове и условия за покриване на задължения, за да се направи успешно преструктурирането. Ако кредиторите на болницата във Враца постъпят така достойно, както тези на лечебното заведение в Ловеч, и тя ще заработи ефективно до 3 месеца, коментира министър Кирил Ананиев.

По статията работи: Ирина Тенева
Източник: actualno.com
Снимка: webnews.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниОбразованиеСпорт и туризъмСпециалистиОрганизацииЗаведенияИсторияЛайфстайлНормативни актовеСнимкиИнтервютаЛюбопитноКомпании и организацииСоциални грижиКлинични пътекиЗдравни съветиАптекиАнкетиЛечения