Начало Здравна медиа Здравни новини Кръводарителска акция в Дупница на 9 юни

Кръводарителска акция в Дупница на 9 юни

Кръводарителска акция в Дупница на 9 юни - изображение

На 9 юни в Дупница ще се проведе кръводарителска акция под наслов „В кръвта ти е да спасяваш животи!“. Информационна шатра ще бъде позиционирана пред сградата на Община Дупница. Кръводаряването ще се осъществява в заседателна зала на ОбС. За начален час е обявен 10:00 ч., а за краен час – 14:00 ч.

Препоръчително е 2-3 дни преди кръводаряване човек да се храни по-разнообразно и редовно. Това ще заздрави и повиши силите на организма и ще подобри качеството на кръвта. Самото кръводаряване не трябва да е на гладно. Човек следва да е отпочинал и здрав.

Кръводарители могат да стават само лица над 18 години.

Кръводарителската кампания "В кръвта ти е да спасяваш животи!“ се организира за втори път от Ротаракт клуб Дупница съвместно с Български Червен Кръст – Кюстендил и със съдействието на Община Дупница.

Това е поредната акция, която е насочена към обществото с идеята да се обърне повече внимание към липсата на доброволни кръводарители. През последните акции за доброволно кръводаряване гражданите на града проявяват съпричастност и доброволно даряват кръв, за да помогнат на друг човек в нужда.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: El Hospital

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Статистически проучванияНовиниЛюбопитноЗаведенияНормативни актовеМедицински изследванияИсторияОбразованиеСпорт и туризъмОрганизацииСпециалистиАптеки