Начало Здравна медиа Здравни новини Лекарите в Пазарджик се подсигуряват с полиция

Лекарите в Пазарджик се подсигуряват с полиция

Лекарите в Пазарджик се подсигуряват с полиция - изображение

Лекарите от МБАЛ-Пазарджик се подсигуряват с полиция  поради опасността от нападения след новината за загинали двама души от ромски произход при инцидент.

В катастрофа късно вечерта загиват двама души от ромски произход, а един е тежко ранен. Шофьорът е бил непълнолетен и неправоспособен. Веднага след инцидента пострадалият и жертвите са били откарани в болница. За кратко пред здравното заведение се събират близо 300 роми и заедно с близките на загиналите са изразили своето недоволство към лекарите, че не са успели да спасят момчетата. Това предизвика безпокойството на персонала и подаването на сигнал към МВР.

Д-р Дора Панчева, която е била дежурна по това време, посочва, че не е имало опит за нападение. Тя обаче признава, че се е тропало по вратата на спешното отделение, което се случвало често при подобни тежки случаи. Хората тропали силно, защото на една от роднините на загиналите й е прилошало.

Други лекари от здравното заведение са отбелязали притеснение и страх от случващото се и затова са потърсили помощта на полицията. Те направили „шпалир“ на медиците, за да могат да си тръгнат.

Зам.-директорът на болницата д-р Дора Шопова припомня за последния случай на нападение срещу медици в "Пирофов" и оправдава подаването на сигнал към полицията. Ръководството на лечебното заведение изказва своята благодарност към органите на реда за бързата и адекватна реакция при предотвратяването на възможни усложнения.

МБАЛ-Пазарджик ще бъде охранявана и днес на 31 октомври.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: bnr.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЗаведенияАптекиЛайфстайлАнкетиСнимкиСпорт и туризъмЛюбопитноСоциални грижиИсторияНормативни актовеОрганизацииИнтервютаКомпании и организацииКлинични пътекиЗдравни съветиЛеченияСпециалистиОбразование