Начало Здравна медиа Здравни новини Лекарите от МБАЛ Св. Мина – Пловдив излязоха на протест

Лекарите от МБАЛ Св. Мина – Пловдив излязоха на протест

Лекарите от МБАЛ Св. Мина – Пловдив излязоха на протест - изображение

Днес медиците от пловдивската МБАЛ „Св. Мина“ излязоха на протест и блокираха кръговото на жп гарата. Причината е неполучени заплати за май месец и бъдещото сливане на болницата с другото общинско лечебно заведение „Св. Панталеймон“.

От години проблемите не напускат „Св. Мина“ и служителите се притесняват от съкращения на персонала след структурните промени. Те още са на мнение, че умишлено бившата Първа градска болница се води до финансов колапс заради сградата й, която след сливането може да бъде взета от общината. От местната администрация отричат подобни обвинения. Общинският съвет е отпуснал 2 млн. лв. за покриването на задълженията на МБАЛ „Св. Мина“, а сливането с бившата Втора градска болница е единствената възможност лечебното заведение да продължи да работи според кмета Иван Тотев, съобщават Агенция „Фокус“ и БНР.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: podtepeto.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЗаведенияСнимкиСоциални грижиЛайфстайлЛюбопитноИсторияНормативни актовеКомпании и организацииОрганизацииИнтервютаКлинични пътекиЗдравни съветиАптекиАнкетиСпециалистиЛеченияСпорт и туризъмОбразование