Начало Здравна медиа Здравни новини Лекари обсъждаха нови методи на лечение в Перник

Лекари обсъждаха нови методи на лечение в Перник

Лекари обсъждаха нови методи на лечение в Перник - изображение
  Нови методи на лечение обсъждаха днес общопрактикуващите лекари в Перник.

  Те дискутираха и проблемите при обслужването на пациентите, както и приложението на нови лекарствени препарати.

  Най-големите проблеми за момента на общопрактикуващите лекари са неадекватните за реалността проектонаредби на министъра на здравеопазването, свързани с дежурния кабинет, заяви председателят на Пернишкото сдружение на джипитата д-р Борис Косаров. Според него министър Стефан Константинов с подготвяните наредби лишава хората над 20 км. от услугите на този кабинет.

  „Не съществува такъв човешки ресурс, който да решава проблемите по места, това е невъзможно. Той връща колегите отново да са на 24-часово разположение на пациентите, което е трудно поносимо.
Те имаха договор и пациентите наистина на някои им е далечко, но можеха да дойдат и да бъдат обслужени. Сега това е невъзможно", каза д-р Косаров.

  Сред лекциите по време на срещата бе на д-р Александър Алексиев „Заболеваемост и смъртност в сърдечно-съдовия континуум". Обсъдени бяха и нормативните документи, правата и задълженията на лекаря по издаване на смъртен акт.

  В рамките на заседанието бе проведена и работна среща с директора на РЗОК д-р Магдалена Христова. Работно заседание с директора на касата

За Framar.bg:

4.4, 5 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА