Начало Здравна медиа Здравни новини Лекари с нови предложения за здравните вноски

Лекари с нови предложения за здравните вноски

Лекари с нови предложения за здравните вноски - изображение

Председателят на Българския лекарски съюз в Пловдив д-р Георги Кръстев предлага здравноосигурителните вноски да се натрупват, наследяват или да има опция да са с право на отстъпване.

Към неговото предложение се присъедини и директорката на РЗИ – Пловдив д-р Ваня Танчева – Манчева. Тя също е на мнение, че заради постоянните отмени на нормативни уредби и документи инспекциите са с вързани ръце и не могат да вършат работата си. По нейни думи това е знак, че липсва приемственост между ръководните органи в здравеопазването на държавно ниво.

Като голям проблем специалистите отчитат отмяната на норми, без да бъдат заменени с нови и адекватно действащи. Това спъва работата на много институции, което от своя страна води и до мудна административна машина, която не е в услуга на хората. Като друго затруднение ръководителката на РЗИ – Пловдив посочи липсата на кандидати, когато се обяви конкурс в инспекцията. Това е вследствие на ниското заплащане в здравната служба във втория по големина град в страната.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: aarp.net

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниАнкетиНормативни актовеСоциални грижиОрганизацииИсторияИнтервютаСнимкиЛюбопитно