Начало Здравна медиа Здравни новини Лекарство срещу СПИН, създадено от българин, премина успешно клинични тестове

Лекарство срещу СПИН, създадено от българин, премина успешно клинични тестове

Лекарство срещу СПИН, създадено от българин, премина успешно клинични тестове  - изображение

Лекарство срещу СПИН, създадено от българин, премина успешно клинични тестове върху 31 пациенти в Инфекциозната болница в София.

Новината бе съобщена от човека, който финансира създаването на медикамента - Димитър Савов.
 
"Медикаментът е разработен от имунни клетки от прасе и атакува вируса на ХИВ в лимфните възли като същевременно повишава функционалността на имунитета на заразения. До момента не са установени странични ефекти", заяви Савов пред Дарик.

"Постижението е плод на 30-годишен труд на български лекар, който още преди 10 ноември 1989 г) в "Антибиотик" - Разград имаше най-модерната лаборатория в Европа. Още тогава той направи своите първи ракови лекарства. След 10 ноември това беше разрушено много бързо, самият лекар - д-р Жабилов, остана без лаборатория и без нищо. Аз помогнах да се установи в САЩ, там организирахме лаборатория и продължихме с научноизследователската дейност", обяснява Савов.

По информация на Дарик първият патент, който е за лечение на ХИВ/СПИН, е преминал първите три фази, предстои последна четвърта - разрешение за масова употреба. Третата фаза - клинично изпитание върху пациенти, болни от ХИВ/СПИН, е проведена в Инфекциозна болница в София. Резултатите, които са доказани с най-добрите научни методи в света, са изключително добри.

"Медикаментът е съвместим с всички антиретровирусни терапии в момента и ги подпомага в посока увеличаване на имунния статус и на понижаване на вирусния", съобщи още Димитър Савов.

Снимка: Pinterest

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниИсторияТестовеАлтернативна медицинаЛайфстайлЛюбопитноИнтервютаЛеченияМедицински изследванияНормативни актовеЗдравни проблемиОрганизацииСоциални грижиБотаника