Начало Здравна медиа Здравни новини Линейка остави на пътя мъж с тежка гангрена на крака

Линейка остави на пътя мъж с тежка гангрена на крака

Линейка остави на пътя мъж с тежка гангрена на крака - изображение

Линейка изостави мъж с много тежка гангрена на крака на третокласен път между селата Росоман и Пожарево.

В понеделник 36-годишният Даниел Станоев е постъпил в Пета МБАЛ в София с тежка гангрена на крака. От болницата са обяснили, че се налага ампутация на крака. Човекът е решил да поиска второ мнение. Но не е ясно как линейката е стигнала до пътя между селата, коментира Катя Сунгарска от Столичния Център за спешна медицинска помощ.

От разказа на пациента става ясно, че е оставен на пътя, където случайно минаващ водач на автомобил е спрял да му помогне. Човекът е звъннал на номер 112 и подава сигнал за безпомощното състояние на оставения на пътя Даниел. За щастие линейка на Спешна помощ е била в село Пожарево за друг случай и е успяла да стигне за шест минути до мястото. Мъжът е транспортиран веднага в "Пирогов". Той е бил в доста тежко състояние, но адекватен и контактен.

По думите на Сунгарска той е успял да запише номера на линейката, която го е оставила между селата.
От Районна прокуратура в Сливница са започнали разследване по случая и са повдигнати обвинения на двама души за злепоставяне.

Прокурорът по случая Мария Калпачка заяви, че е извършен оглед на мястото, където мъжът е открит от преминаващият водач на автомобил. Разпитани са доста свидетели по делото, изискана е цялостната документация от здравното заведение, както и записът от охранителните камерите на болницата. Поради тежкото състояние на лицето, то е разпитано на място от съдия. Към момента има две лица в качеството на обвиняеми за извършено престъпление "злепоставяне" в условия на съучастие. И на двете лица са взети мерки за неотклонение, допълни Калпачева.

Все още обаче не се дава информация дали обвиняемите са служители на Пета Многопрофилна болница в София. При признаване на вината, се очакват до три години лишаване от свобода.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: DarikNews.bg5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниПатологияХранене при...БотаникаЛеченияСнимкиЛюбопитноЛайфстайлЗдравни съветиКлинични пътекиСоциални грижиОрганизации