Начало Здравна медиа Здравни новини Личните лекари ще протестират, ако МЗ не вземе мерки за състоянието на доболничната помощ

Личните лекари ще протестират, ако МЗ не вземе мерки за състоянието на доболничната помощ

Личните лекари ще протестират, ако МЗ не вземе мерки за състоянието на доболничната помощ - изображение

Национален протест ще бъде следващата стъпка, ако от Здравното министерство продължават с негативното отношение към гилдията на личните лекари. Мнението е на председателя на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Пловдив д-р Александър Калайджиев.

Поводът са неизплатените пари за обслужването на пенсионерите и на практика неспазените за пореден път от страна на ведомството и Здравната каса ангажименти. Преди дни от НСОПЛБ излязоха с поредната декларация по казуса.

Д-р Калайджиев е категоричен, че този проблем е от години. Той припомня, че не за първи път водят преговори с МЗ и НЗОК, но до момента нито един от поставените от личните лекари проблеми не е намерил решение, а това е показателно за отношението на висшите ведомства към гилдията. Мнението на медика е, че ако не бъдат взети мерки за подобряване на ситуацията в доболничната помощ, ще има протести.

По статията работи: Гергана Караилиева
Източник: marica.bg
Снимка: iamexpat.nl

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСнимкиСоциални грижиЛайфстайлЛюбопитноИсторияСпециалистиСтатистически проучванияНормативни актовеЗдравни съветиЗаведенияОрганизацииВидеоЛичностиТестовеГеографияАнкети