Начало Здравна медиа Здравни новини Ловеч беше домакин на регионален форум, посветен на психичното здраве

Ловеч беше домакин на регионален форум, посветен на психичното здраве

Ловеч беше домакин на регионален форум, посветен на психичното здраве - изображение

За психичното здраве, но през призмата на човешките права говориха специалисти, представители на СЗО, социални работници, юристи и членове на неправителствени организации.

Според кмета на Ловеч форумът е важен, защото общината играе съществена роля за планирането на различни услуги и за създаването на стандарти, гарантиращи правата на хората с психични разстройства. Корнелия Маринова е категорична, че екипът на местната администрация е заявил своята ангажираност към хората от тази уязвима група, създавайки услуги, чрез които те биват подпомагани.

Представителят на СЗО-България д-р Михаил Околийски заяви от своя страна, че са нужни общи усилия и съвместна работа между различните институции.

Участниците дискутираха както по темите от изнесените доклади, посветени на психичното здраве, така и по въпросите за качеството на услугите, различните практики и международните стандарти, гарантиращи правата на хората с психични проблеми.

На втория ден от форума в града домакин бе открит Информационен център за психично здраве. Задачата му е чрез различни инициативи да повиши психичната и здравна култура на хората от района. Екипът му ще дава и консултации по темата.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: Община Ловеч

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛайфстайлЛюбопитноИсторияПсихология