Начало Здравна медиа Здравни новини Ловешката болница е на път да затвори врати

Ловешката болница е на път да затвори врати

Ловешката болница е на път да затвори врати - изображение

Ловешката болница е на път да затвори врати, лекарите заплашват с колективна оставка. От седмици лечебното заведение не е снабдявано с животоспасяващи медикаменти и консумативи, пояснява ръководството на болницата пред Нова телевизия, като уточнява, че това не е протест, а заявление.

Персоналът на МБАЛ „Проф. д-р П. Стоянов“ е изпратил подписка от всички и писмо до здравният министър Кирил Ананиев, в което се посочва, че лекарите не са получавали заплати от месец септември. Те се чувстват излъгани от редица празни обещания – вдигане на запорите, осигуряване на средства за закупуване на лекарства и консумативи и средства за заплащане на трудовите възнаграждения. Критичното финансово положението на болницата е от 10 години и не се предприемат адекватни мерки. Всички тези обстоятелства принуждават лекарите да предприемат подобни действия.

Ловешката болница обслужва близо 160 000 души. Към нея спадат и общинските болници в Троян, Луковит и Тетевен и населението към съответните общини. При затваряне на здравното заведение пациентите ще трябва да отиват в най-близката болница в Плевен, а след това в София“, коментира д-р Кулинска, анестезиолог реаниматор, председател на регионалната синдикална организация ТКС – Ловеч.

В писмото до министъра се отбелязва категорично, че в петък всички лекари ще подадат оставка, ако до четвъртък не бъде решен проблемът.

Припомняме, че скоро главният прокурор излезе с изявление относно лошото финансово състояние на болницата, в което се посочва, че има много течове през годините.

По статията работи: Велина Неделчева
Източник: nova.bg
Снимка: kmeta.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСпециалистиОбразованиеСпорт и туризъмОрганизацииЗаведенияЛайфстайлСнимкиИсторияЗдравни съветиСоциални грижиСтатистически проучванияНормативни актовеЛюбопитноВидеоЛичностиТестовеАнкетиГеография