Начало Здравна медиа Здравни новини Ловешката болница остана без ръководство

Ловешката болница остана без ръководство

Ловешката болница остана без ръководство - изображение

Болницата в Ловеч остана без ръководство, след като Съветът на директорите й подаде колективна оставка. Информацията обяви председателят на управленческия орган Даниела Коларова, която заяви, че още в края на 2017 г. е депозирала молбата си за напускане. Освен нея в началото на тази седмица това са направили и изпълнителният директор на МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ д-р Анка Георгиева и Теодора Пенкова, член на Съвета.

Даниела Коларова изтъква като причина за подаване на оставката си липсата на приемственост в подхода и стратегията между предишния и сегашния екип на здравното министерство. Също така по нейни думи тя е била пренебрегвана като специалист и експерт при вземането на решения от страна на новото ръководство на ведомството.

Искането на напусналите Съвета на директорите на ловешката болница е в най-скоро време да бъде свикано общо събрание на акционерите. По този начин ще бъде избран нов и старите членове ще бъдат освободени от отговорност. Тази седмица се очаква да стане ясен новият прокурист на лечебното заведение.

По статията работи: Ирина Тенева
Източник: dariknews.bg
Снимка: bnr.bg

 

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Социални грижиАнкетиНовини