Начало Здравна медиа Здравни новини Ловешката болница предоставя имот за нов филиал на спешна помощ

Ловешката болница предоставя имот за нов филиал на спешна помощ

Ловешката болница предоставя имот за нов филиал на спешна помощ - изображение

В Ловешката болница се проведе извънредно общо събрание на акционерите. Мажоритарен собственик на здравното заведение е държавата с близо 70% от капитала, следва община Ловеч с 12,55% и още седем общини от областта.

Бяха засегнати няколко важни теми, като основна бе промяната в състава на съвета на директорите, която събра общински съветници, лекари, представители на ръководството на болницата и журналисти. Дискутирани бяха предложения за тригодишен мандат на управление на съвета на директорите, както и определяне на възнагражденията на членовете, съставяне на план за оздравяване на здравното заведение, което има дългове от 5 милиона долара.

На заседанието се взе решение Ловешката болница да предостави имот на МЗ за изграждането на нов централен филиал на Центъра за спешна медицинска помощ, който в момента се разпределя на 3-4 места. Той ще бъде изграден по оперативна програма „Региони в растеж" с бенефициент здравното ведомство. Новият централен филиал ще бъде оборудван и с апаратура, освен строително-ремонтните дейности. За тази цел здравното заведение отстъпва втория етаж и част от третия етаж.

На Общото събрание не бяха приети предложените методи за оздравяване на болницата, смяната на състава на съвета на директорите, възнаграждението на съвета и определянето на мандат.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: LovechOnline

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Нормативни актовеНовиниЗаведенияИсторияЛайфстайлЗдравни съветиЛюбопитно