Начало Здравна медиа Здравни новини Майчин дом – Варна вече е МБАЛ

Майчин дом – Варна вече е МБАЛ

Майчин дом – Варна вече е МБАЛ - изображение

„Майчин дом“ във Варна вече е многопрофилна болница за активно лечение. Новият статут влиза в действие от днес, когато обновеното и разширено лечебно заведение беше официално открито.

Три функционални блока ще са ядрото на болницата. Логично създаденото преди 14 години акушеро-гинекологично заведение сега е самостоятелно отделение с неонатология. То ще разполага с 3 операционни и 2 родилни зали, 13 легла за пациентки с гинекологични проблеми, 17 за родилки, 20 легълца за бебета и 5 кувьоза.

Второто все още ново отделение е по педиатрия, което функционира от март 2017 г. То има общо 25 легла, като по-голямата част от тях са в отделни помещения и позволяват съвместен престой с родител. Разполага с кабинети по детска кардиология, хирургия, неврология, нефрология и гастроентерология.

Новата МБАЛ ще има и собствено отделение по ортопедия и травматология, в което ще са поместени 15 легла, както и урология с 10 места за пациенти с подобни проблеми. Благодарение на артроскопската и лазерна апаратура ще бъде възможно извършването на операции.

До този момент са назначени над 120 лекари, акушерки и медицински сестри, чийто брой предстои да се увеличи.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: moreto.net

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

СпециалистиНовиниЗаведенияИсторияНормативни актовеОрганизацииНаправления в медицинатаСоциални грижиСпортЗдравни съветиАлтернативна медицинаОбразованиеСпорт и туризъмСнимкиАптекиЛайфстайлЛюбопитно