Начало Здравна медиа Здравни новини Мащабно скринингово проучване за бъбречни заболявания в Стара Загора

Мащабно скринингово проучване за бъбречни заболявания в Стара Загора

Мащабно скринингово проучване за бъбречни заболявания в Стара Загора  - изображение

Дружеството по нефрология и екип от нефролози извършват мащабно скринингово проучване, което ще продължи до края на 2019 г. в област Стара Загора. Основната цел е осъществяването на превенция на бъбречните заболявания.

Превенцията е важна, тъй като много често болестта се развива, но няма симптоми. Проблемът е, че когато човек усети неразположение, заболяването е достигнало до етапа на сериозните усложнения. Затова изследванията са важни.

Данните показват, че всеки осми българин има проблем с бъбреците. Както подчертава един от нефролозите в екипа, ангажиран със скрининга, д-р Ренета Койчева, днес голяма част от бъбречните заболявания се лекуват, но въпреки това са важни редовната консултация със специалист и прегледите.

Д-р Койчева прикани хората да се възползват от безплатните консултации и възможността да изследват състоянието на бъбреците си.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: bnr.bg
Снимка: lifelinescreening.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ИзследванияНовиниЛеченияВидеоЗдравни съветиХранене при...ДиетиПатологияЛюбопитноФизиологияКлинични пътекиНаучни публикацииОрганизацииСнимкиИсторияАлт. медицинаСпециалистиНормативни актовеБотаника