Начало Здравна медиа Здравни новини Мая Манолова ще участва в пижамено парти в подкрепа на деца, болни от рак

Мая Манолова ще участва в пижамено парти в подкрепа на деца, болни от рак

Мая Манолова ще участва в пижамено парти в подкрепа на деца, болни от рак - изображение

И през 2017 г. България ще отбележи с няколко събития 15 февруари - Международният ден на децата с онкологични заболявания.

Сдружение "Деца с онкохематологични заболявания" и омбудсманът Мая Манолова организират пижамено парти по повод 15 февруари. Целта на тази инициатива е да бъде привлечено вниманието на обществеността и на отговорните институции към проблемите на децата, болни от рак, като се наблегне и на факта, че по време на своето лечение те прекарват по пижами дълго време в болничните стаи. Проявата ще почете смелостта, издръжливостта и силата на децата и юношите, които се борят с тази тежка болест.

Организаторите информират, че събитието ще се проведе на 15 февруари от 11.00 часа в Клуба на омбудсмана, ул. „Георг Вашингтон“ № 22, ет. 5. Актьорът Ненчо Балабанов ще прочете специална приказка, посветена на борбата на децата с болестта. Седемгодишната Иванина Атанасова ще дари разкошната си коса за направата на перука за дете с онкозаболяване.

В България, средно на година, се разболяват между 100 и 150 деца на възраст от 0 до 18 години.

Благодарение на съвременните методи на лечение и при наличие на всички необходими лекарства, се постига дълга ремисия - до 5 години - при деца с левкемия. Шансовете за пълно излекуване са между 65 и 85 процента

Снимка: medianews.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛюбопитноНовиниОрганизацииКлинични пътекиИсторияСпециалистиЛайфстайлСоциални грижиНаправления в медицинатаНаучни публикацииЗаведенияАлтернативна медицинаМедицински изследванияНормативни актовеПрезентацииДиетиПсихологияСнимкиЛеченияЗдравни съветиИнтервютаХранене при...БотаникаАнкетиСпортРецептиОбразование