Начало Здравна медиа Здравни новини МБАЛ - Варна към ВМА с награда за високия професионализъм при спасяване на пострадалите от с. Хитрино

МБАЛ - Варна към ВМА с награда за високия професионализъм при спасяване на пострадалите от с. Хитрино

МБАЛ - Варна към ВМА с награда за високия професионализъм при спасяване на пострадалите от с. Хитрино - изображение

Български лекарски съюз удостои МБАЛ - Варна към ВМА с почтен знак "Златна звезда" и грамота за проявен висок професионализъм и всеотдайност при спасяване на пострадалите от село Хитрино.

"Български лекарски съюз награждава с плакет "Златна звезда" вас – медиците, изпълнили безрезервно своя дълг", заяви д-р Гинка Павлова – зам.-председател на БЛС, връчвайки високото отличие на началника на болницата полк. доц. д-р Ивайло Въжаров, д.м. по време на церемония, на която присъства целия личен състав на Военноморската болница.

От своя страна доц. Въжаров благодари за високата оценка на БЛС. И отново благодари на екипите:

"Уважаеми колеги, благодаря на всички екипи, които бяха мобилизирани във връзка с инцидента. Мога спокойно да заявя, че всеки от вас се справи блестящо и изключително професионално. Вие за пореден път затвърдихте името на болницата и доказахте на практика, че сме готови да се справим в изключително тежки и критични ситуации. Показахте бързина, координация и мъжество".

Началникът на болницата подчерта и символиката, че получават отличието в деня на Зимното слънцестоене. Смята се, че именно на този ден слънцето се преражда и започва своя възход.

"Искрено вярвам, че връчването на такова значимо отличие точно на този ден, носи своята символика за просперитета на нашата болница", заключи доц. Въжаров.

Снимка: ВМА

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниНормативни актове