Начало Здравна медиа Здравни новини Медицинските сестри в Козлодуй отказаха да подпишат трудовите си договори

Медицинските сестри в Козлодуй отказаха да подпишат трудовите си договори

Медицинските сестри в Козлодуй отказаха да подпишат трудовите си договори - изображение

Медицинските сестри от МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Козлодуй отказаха да подпишат новите трудови договори, които са факт след повишението на минималната работна заплата от началото на месеца.

Решението им е единодушно. Специалистите от козлодуйската болница са категорични, че проблемът не засяга само тях, а всички общински болници. Вярват, че изразявайки ясно и категорично позицията си ще помогнат на българите да разберат защо са обидени и ще ги убедят в справедливостта на исканията си. Надяват се още на обществен дебат по тези теми и на подкрепа от обществото.

Сестрите определят като безобразие факта, че професионалисти с двайсет или тридесет години стаж с увеличението ще получават 580 лв. Проблемът трябва да бъде разрешен на национално ниво, категорични са от МБАЛ в Козлодуй.

Преди седмица проблемът изведе на протест работещите в МБАЛ „Св. Мина“ в Пловдив.

Медицинските сестри не обвиняват ръководството на здравното заведение, в което работят малко над петдесет специалисти общо.

От своя страна управителят на болницата признава, че няма как да даде по-високи заплати. Д-р Олга Николова обяснява, че все още касата не е изплатила 100 000 лв. за 2018-а и признава, че не би могла да задържа хората с материални стимули.

Вероятно и затова медицинските сестри смятат, че ножът е опрял до кокала, те не са в състояние да търпят повече и е крайно време да се организират с колегите си от страната, за да постигнат това, което заслужават.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: kozloduy-bg.info

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниИсторияСнимкиСпорт и туризъмСпециалистиОрганизацииОбразованиеЗаведенияСоциални грижиЛайфстайлЛюбопитно