Начало Здравна медиа Здравни новини Медиците от болницата в Ловеч протестираха заради неизплатени заплати

Медиците от болницата в Ловеч протестираха заради неизплатени заплати

Медиците от болницата в Ловеч протестираха заради неизплатени заплати - изображение

Протестът на екипа от ловешката болница е свързан с неполучените от тях декемврийски заплати. Медиците получиха уверение, че ще вземат възнагражденията си преди настъпването на Великденските празници.Тъй като ангажиментът не беше изпълнен, това провокира екипа да спре днес работа за половин час.

Причината за това се крие във факта, че кредитът от 300 000 лева все още не е отпуснат. Той беше договорен с болница „Св. Иван Рилски“ от София още през летните месеци на 2017 г.

Прокуристът на здравното заведение д-р Ченко Чалъков обясни през националното радио, че договорните отношения между двете лечебни заведения не могат да бъдат оформени докато министърът като принципал не даде своето разрешение. Такова все още няма.

Д-р Чалъков е категоричен, че казусът трябва да бъде решен, защото не е възможно всеки месец да се повтаря едно и също. Той информира, че предстои среща с екип от РЗИ и областния управител, след което всички се надяват на повече яснота по случая.

По статията работи: Гергана Караилиева
Източник: bnr.bg
Снимка: bnt.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСоциални грижиАнкетиЛайфстайлЛюбопитноСнимкиИсторияНормативни актовеЗаведенияИнтервютаОрганизацииКомпании и организацииКлинични пътекиЗдравни съветиАптекиЛечения