Начало Здравна медиа Здравни новини Медиците от горнооряховския Спешен център ще оттеглят оставките си

Медиците от горнооряховския Спешен център ще оттеглят оставките си

Медиците от горнооряховския Спешен център ще оттеглят оставките си - изображение

28-те души, които подадоха молби за напускане след поредния случай на нападение в горнооряховския Център за спешна помощ са готови да ги оттеглят и да останат на работа. Това стана ясно след срещата днес между здравния министър и д-р Емил Николов и д-р Деян Георгиев от филиала на Спешната медицинска помощ. В разговора с Кирил Ананиев се включиха и представители на „Събуди се“. Това е гражданското движение, чиито членове от няколко дни охраняват работещите.

Д-р Николов казва, че постоянната физическа охрана, която вече е осигурена от здравното ведомство, ще гарантира сигурността на хората. Той обяснява още, че предстои да получат две нови линейки както и нова апаратура, която ще улесни работата на екипа. Министър Ананиев е уверил още, че сградата ще бъде ремонтирана основно.

По време на срещата с министъра са обсъдени още промяната в НК при агресия срещу медицински лица, начините, по които най-ефективно да бъдат изразходвани средствата за спешна помощ, промяната в категорията на труд за спешните медици , липсата на кадри в системата и не на последно място въпроса за санкциите за хора, подаващи фалшиви сигнали на 112.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: mh.government.bg, borbabg.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниНормативни актовеЗаведенияИсторияЛайфстайлЗдравни съветиЛюбопитноЛеченияОбразованиеСпорт и туризъмОрганизацииСпециалистиАптеки