Начало Здравна медиа Здравни новини Медиците от УМБАЛ "Св. Марина" бяха наградени с почетен знак "Златна звезда" за професионализъм

Медиците от УМБАЛ "Св. Марина" бяха наградени с почетен знак "Златна звезда" за професионализъм

Медиците от УМБАЛ "Св. Марина" бяха наградени с почетен знак "Златна звезда" за професионализъм - изображение

Български лекарски съюз удостои с почетен знак "Златна звезда" и грамота лекарите от УМБАЛ "Св. Марина" – Варна за проявен висок професионализъм и всеотдайност при спасяване на пострадалите от Хитрино.

"В случилата се трагедия се откроява един истински светъл лъч – това е стореното от медиците, които първи се отзовават на помощ. Те не се интересуват, че денят е събота, че работното им време отдавна е приключило, че точно в този момент не са дежурни. Единственото, което ги води, е техният професионален и човешки дълг. Част от най-тежко пострадалите се поемат от Университетската болница "Св. Марина". Всички лекари, професионалистите по здравни грижи, служители от техните екипи работят всеотдайно и безспирно. Стореното от медиците е красноречиво доказателство, че можем да сме солидарни и да се разбираме в болката, да си помагаме в бедата и да бъдем заедно. От нас, лекарите, се изисква работа, опитност, отворени очи към новостите и висок морал. Катастрофата в Хитрино показа, че тези качества не липсват на съсловието ни. Днес Български лекарски съюз награждава с плакет "Златна звезда" вас – медиците, екипите, изпълнили безрезервно своя дълг". С тези думи се обърна зам.-председателят на БЛС д-р Галинка Павлова към медиците в УМБАЛ "Св. Марина" и връчи високото отличие на изпълнителния директор на болницата проф. д-р Валентин Игнатов.

Проф. Игнатов благодари за отличието и отново похвали работата на екипите:

"Уважаеми колеги, от името на ръководството и лично от мое име и аз искам да благодаря на всички екипи, които бяха на работа, и на тези, които бяха повикани от домовете си. Всички се справиха перфектно, блестящо, показаха висок професионализъм, с което още веднъж затвърдиха името на "Св. Марина" като една високотехнологична, модерна болница, готова да се справи във всякакви ситуации".

Снимка: УМБАЛ "Света Марина" - Варна

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЗаведенияСпорт и туризъмОбразованиеОрганизацииСпециалистиСнимкиАптекиЛайфстайлИсторияЛюбопитно