Начало Здравна медиа Здравни новини Медици от ловешката МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов" - на протест

Медици от ловешката МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов" - на протест

Медици от ловешката МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов" - на протест - изображение

Ловешки лекари и персонал от общинската болница  МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов" в града протестират.

Причината за недоволството им е в подготвяните от управата структурни промени и големите задължения на лечебното заведение. Дълговете му са в размер на 3,4 милиона лева, а още преди месец пациенти от отделението по хемодиализа сигнализираха за трагичното състояние там.

Проблемите обаче се задълбочават, след като преди дни са пенсионирани лекари, но не са заместени. В лечебното заведение се сливат печеливши отделение и липсва отчетност.

"Вече се изчерпа търпението ни, че нещо ще се случи", заявява пред bTV д-р Алекси Делчев, който е началник на отделението по ендокринология. По думите му в лечебното заведение липсват кадри. Освен тоав лабораторната диагностика е извън контрол, липсват и медикаменти. Той дори посочва, че осигурява инсулиново лечение на пациенти благодарение на свои лични контакти.

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСнимкиСпециалистиЛюбопитноЗаведенияАнкетиОбразованиеСпорт и туризъмОрганизацииИсторияНормативни актовеИнтервютаЛайфстайлКомпании и организацииЗдравни съветиКлинични пътекиСоциални грижиАптекиЛеченияЛичностиТестовеГеография