Начало Здравна медиа Здравни новини Международният ден на младежта бе отбелязан в Бургас с много спорт

Международният ден на младежта бе отбелязан в Бургас с много спорт

Международният ден на младежта бе отбелязан в Бургас с много спорт - изображение
Сдружение "Младежки Глас" - Бургас и Фондация Астика за поредна година отбелязаха Международния ден на младежта. Тази година събитието бе под наслов "Игри на добра воля" и бе част от "Свободна зона" на МИКЦ - Астика Бургас и МИКЦ - Бургас "Гласът на младите", по Националната програма за младежта към НЦЕПИ. Спорният ден се проведе вчера на спортните игрища на Северния плаж в Бургас.

Всеки младеж имаше възможност да се включи в различни игри на открито - мини футбол, плажен волейбол, бадминтон, състезание с йо-йо и много други интерактивни игри. В инициативата взеха участие младежи-доброволци към МИКЦ-Астика Бургас и младежи от МИКЦ - Бургас "Гласът на младите" към Сдружение "Младежки Глас"- България, както и гости на града. За всички участници имаше много изненади и весело настроение.

Международният ден на младежта е обявен на 17 декември 1999г. с резолюция на Общото събрание на ООН, която приема направените препоръки на Световната Конференция на министрите отговорни за младежта.

За отбелязване на младежта ООН разработи рамка с три основни цели: повишаване ангажираността и инвестирането в младежта; повишаване на младежкото участие и повишаване на междукултурното разбирателство сред младите.

За Framar.bg:

0.0, 0 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА