Начало Здравна медиа Здравни новини МЗ внесе предложението си за модернизация на спешната помощ

МЗ внесе предложението си за модернизация на спешната помощ

МЗ внесе предложението си за модернизация на спешната помощ - изображение

МЗ внесе проектното си предложение за модернизация на системата за спешна медицинска помощ. Институцията кандидатства по приоритетната ос 4 на ОП „Региони в растеж“.

Разработката се класифицира като „голяма“ според регламент на еврокомисията и е уникална за системата на здравеопазването в контекста на територията, която обхваща, на дейностите, които ще бъдат осъществени, но и на сложността си.

Основната задача е достъпът на хората до качествена спешна помощ да бъде по-качествен. Това ще бъде реализирано чрез модернизацията на всички обекти за този вид услуга в България – отделения, центрове, лечебни заведения, филиали, които общо са 237. Освен модерна апаратура и ремонтни дейности ще бъдат доставени и 400 автомобила с медицинско оборудване.

Началото на работата по предложението стартира през 2016-а и беше осъществено от здравното ведомство и от обединението „Регионална здравна инфраструктура“ в качеството му на външен консултант, избран според правилата на Закона за обществените поръчки. В процеса на работата помощ оказва и екип от JASPERS към ЕК.

По статията работи: Гергана Караилиева
Източник: mh.government.bg
Снимка: novini.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниНормативни актовеЗаведенияИсторияЛайфстайлЗдравни съветиЛюбопитноЛечения