Начало Здравна медиа Здравни новини МЗ е превело в здравната каса парите за потребителската такса на пенсионерите

МЗ е превело в здравната каса парите за потребителската такса на пенсионерите

МЗ е превело в здравната каса парите за потребителската такса на пенсионерите - изображение

Министерството на здравеопазването няма задължения към личните лекари и е превело в НЗОК парите за потребителската такса за пенсионерите.

Това се изясни след съобщение, разпространено от пресцентъра на здравното ведомство, след писмото на Националния съюз на общопрактикуващите лекари в България (НСОПЛБ) до министър Ананиев. Те настояха държавата да изпълни ангажиментите си и да спази закона.

До края на месец декември 2017 г. в НЗОК са преведени малко над 16 милиона лв. за потребителската такса, което покрива разходите на лекарите, направени през септември, през януари 2018-а – с малко над 4, 5 милиона се осигурява възвращаемост за октомври и ноември.

От МЗ бяха категорични и за това, че са осъществили плащане за ваксините за рак на маточната шийка и за дейностите по прилагането им.

От своя страна от НЗОК обясниха, че технически проблеми са в основата на задържането на парите, които ще се изплатят със закъснение.

По статията работи: Гергана Караилиева
Източник: mh.government.bg
Снимка: capretraite.fr

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСоциални грижиНормативни актовеОрганизацииИсторияАнкетиТестовеЛайфстайлСнимкиСпециалистиСтатистически проучванияЗдравни съветиЗаведенияЛюбопитноЛичностиВидеоГеография